COVID-19 בישראל

תואר דוקטור לשם כבוד מהטכניון יוענק למנכ"ל חברת פייזר

נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון הודיע על הענקת התואר למנכ"ל "פייזר" אלברט בורלא כהוקרה על פיתוח תרכיב החיסון החדשני נגד נגיף הקורונה

ד"ר אלברט בורלה, מנכ"ל "פייזר". עד כה לא נענה לפניות

הטכניון יעניק בטקס שאמור להתקיים בנובמבר, במסגרת המושב השנתי של חבר הנאמנים שלו, תואר "דוקטור לשם כבוד" למנכ"ל ויו"ר חברת פייזר, ד"ר אלברט בורלא. כך הודיע נשיא הטכניון פרופ' אורי סיון. ההוקרה היא על פיתוח תרכיב החיסון החדשני נגד נגיף הקורונה "שצפוי להוות מופת לפיתוח מגוון רחב של טיפולים מבוססי mRNA", כך על פי הודעת הטכניון.

"ד"ר בורלא הוביל את המאמץ המורכב לפיתוח חיסון לנגיף הקורונה בזמן שיא", אמר פרופ' סיון. "ב-27 שנות עבודתו ב'פייזר' הוא קידם את החברה בתחומים רבים ובהם חדשנות טכנולוגית. פיתוח החיסון לקורונה הוא הישג ביוטכנולוגי יוצא דופן הממחיש את חשיבות המדע והמחקר הבינתחומי".

כמו כן התייחס פרופ' סיון לכך ש"החיסון יביא מזור לאנושות כולה ויחד עם חיסונים אחרים ייחלץ את העולם מהמשבר שנקלענו אליו בעקבות התפרצות המגיפה. הסיפור המשפחתי של ד"ר בורלא, בן לניצולי שואה מסלוניקי, הוא סמל לחיותו המופלאה של העם היהודי וליכולת ההתחדשות שלו לאחר השואה".

ד"ר בורלא הגיב להודעת נשיא הטכניון שבה התבשר על ההחלטה להעניק לו את תואר ההוקרה: "אני נרגש מהבשורה ומקבלת התואר מהטכניון - מוסד בעל חשיבות רבה ומורשת מרשימה. בצעירותי שקלתי ללמוד בטכניון בחיפה, כך שעבורי זו באמת סגירת מעגל מרגשת".

ד"ר אלברט בורלא נולד בסלוניקי ב-1961 למשפחה יהודית שרבים מבניה נספו בשואה. משפחתו הגיעה ליוון לאחר שגורשה מספרד, עסקה בתכשיטנות וביהלומים. קהילת סלוניקי היתה הקהילה היהודית הגדולה ביותר ביוון ומנתה בשנות ה-30 כ-80 אלף איש - כשני שלישים מהם נספו בשואה.

בורלא, ד"ר לרפואה וטרינרית ולביוטכנולוגיה של הרבייה, השלים את כל תאריו האקדמיים באוניברסיטת אריסטו בסלוניקי. ב-1993 הצטרף לחברת פייזר ומאז הספיק למלא בה תפקידי ניהול רבים. בין השאר שימש נשיא VOC - החטיבה העולמית של "פייזר" המובילה את פיתוח החיסונים, האונקולוגיה ובריאות המטופל. באוקטובר 2018 התמנה למנהל התפעול הראשי, ב-2019 מונה למנכ"ל ומ-2020 משמש גם כיו"ר החברה.

בניהולו הידקה "פייזר" את קשריה עם חברות ביוטכנולוגיה רבות ובין השאר אימצה טכנולוגיות מתחום הבינה המלאכותית. כאשר התבהרו בתחילת השנה שעברה מימדיה של התפרצות מגיפת הקורונה, רתם ד"ר בורלא את משאבי החברה לפיתוח מואץ של תרכיב החיסון בשיתוף חברת ביונטק הברלינאית שקידמה את רעיון השימוש בטכנולוגיית ה-mRNA לפיתוח תרכיב החיסון החדיש.

נושאים קשורים:  ד"ר אלברט בורלא,  פרופ' אורי סיון,  הטכניון,  חיסון לקורונה,  פייזר,  חדשות
תגובות