חדשות

מסתמן: תקציב ועדת סל התרופות ל-2020 יעמוד על 500 מיליון שקל

עד כה חתמו 62 חברי כנסת מכל הסיעות על העצומה הקוראת למצוא פתרון תקציבי מיידי להרחבת סל התרופות | חתימת הסכם סופי על תקציב הסל בין נציגי משרדי הבריאות והאוצר צפויה הבוקר

סל התרופות. צילום: אילוסטרציה

מסתמן: תקציב ועדת סל התרופות לשנת 2020 יעמוד על 500 מיליון שקל והחלטה סופית בנושא הזה וחתימת הסכם על כך בין נציגי משרדי הבריאות והאוצר צפויה הבוקר (ג'). אמש דווח במהדורת החדשות בערוץ 12 שהבעיה הזאת נפתרה. רשמית, משרד הבריאות לא מסר שום הודעה על כך.

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן התבטא אתמול בהקשר לתקציב הסל: "החולים לא אמורים לשלם את מחיר הכאוס הפוליטי שלא נגמר. הקמנו את ועדת סל התרופות כדי שתסיים את עבודתה בזמן וסוכם שנקבל 500 מיליון שקל כפי שהובטח לנו באוצר. כולי תקווה שאף נקבל גם 700 מיליון".

בנוסף, עד אתמול חתמו כבר 62 חברי כנסת מכל הסיעות על העצומה הקוראת למצוא פתרון תקציבי מיידי לצורך הרחבת סל התרופות לשנה הקרובה. החתימות צורפו למכתב שהועבר ליו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ משה גפני.

על פי דיווח ב-ynet, האוצר הודיע כי יש בידיו רק 300 מיליון שקל לצורך תקציב הוועדה והוא דורש שהיתרה תגיע מתוך תקציב משרד הבריאות עצמו. התגובה הרשמית של משרד האוצר: "הדיונים בדבר המקורות לתקציב הסל נמשכים בין המשרדים".

אם יוסכם על הקצאת 500 מיליון שקל, הרי שהסכום יהיה זהה לתקציב שהועמד לרשות הוועדה בשנתיים הקודמות – וזאת כאשר סגן שר הבריאות הביע בתחילת עבודת הוועדה בנובמבר שיש לו תקווה שהתקציב יגיע בכל זאת ל-700 מיליון. בסיום עבודת הוועדה בשנה שעברה, אמר מי שעמד אז בראשה, פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל "איכילוב", ש-500 מיליון שקל איננו סכום מספק ואף הודיע כי  אם לא יהיה לוועדה תקציב מוגדל מעבר ל-500 מיליון שקל, לא ייקח על עצמו שוב את תפקיד היו"ר.

יו"ר הוועדה השנה, פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל "הדסה", אמר בתחילת עבודתה כי בעת שיחל שלב הדיונים השני שלה - שלב התיעדוף הסופי שבו מובא בחשבון רכיב המחיר של כל תרופה שהוועדה ממליצה להכללה במסגרת הרחבת הסל, הוא יפעל לדרוש מחברות התרופות להציע מחירים זולים ובמיוחד לישראל. "חברה שתסרב – התרופה שלה פשוט לא תיכנס ב-2020 לסל". כמו כן, העלה רוטשטיין את הרעיון לפיו התשלום לחברות בעבור התרופות שלהן יכלול רכיב שניתן להגדירו כ-Pay Per Performance. תרופות של חברות שלא יסכימו לכך יוצאו מהדיון בוועדה.

לפני כמה ימים התבטא פרופ' רוטשטיין: "יהיה מאוד מצער אם חולים ישלמו בחייהם בגלל קשיים ביורוקרטיים" והתכוון לבעיית תקציב הוועדה שעדיין לא הובהר סופית.

שלב הדיונים שבו מובא בחשבון רכיב המחיר אמור להתחיל בשבוע הבא. על הוועדה להגיש את המלצותיה לממשלה בסוף דצמבר.

נושאים קשורים:  סל התרופות,  תקציב ועדת סל התרופות,  חדשות,  משרד האוצר,  משרד הבריאות,  סל שירותי הבריאות,  פרופ' זאב רוטשטיין,  סגן שר הבריאות יעקב ליצמן
תגובות