חדשות

"פייזר" מתחייבת: לא נרשה שימוש במוצרינו לשם הוצאות להורג

הצטרפות ענקית התרופות ליוזמה האוסרת שימוש בתרופות לצורך הוצאה להורג של אסירים היא "בעלת השלכות משמעותיות", דיווחו כלי התקשורת בארה"ב

חברת פייזר (צילום: אילוסטרציה)
חברת פייזר (צילום: אילוסטרציה)

ענקית התרופות "פייזר" הודיעה שלשום (יום ו'), כי תאסור ותמנע מממשלות ברחבי העולם להשתמש בתרופות מתוצרתה לשם ביצוע הוצאות להורג.

החברה הודיעה, כי תחייב את סיטונאי התרופות העובדים עמה להתחייב ולאשר שאינם מוכרים או מעבירים את מוצריה לידיים אחרות לשימוש בבתי כלא לשם ביצוע גזר דין מוות, ו"יבוצע בנושא הזה פיקוח וניטור הדוק לכל אורך שרשרת השיווק וההפצה".

ב-32 ממדינות ארה"ב עדיין קיים עונש מוות, אותו מבצעים ברוב המקרים על ידי הזרקת חומרים קטלניים

נכון להיום, יותר מ-20 חברות תרופות בארה"ב אימצו מדיניות דומה, אך לפי הדיווחים בתקשורת האמריקאית, להצטרפות "פייזר" לחבורה יש השלכות משמעותיות על הצלחת היוזמה.

בארה"ב, הגבלות אלו מצד חברות תרופות גרמו לכמה בעיות בחלק מהמדינות שבהן עונש מוות עדיין נאכף. בכמה מהן החלו בתי הכלא "לאלתר" קוקטיילי תרופות שאמורים להביא למות האסירים, אבל כבר נרשמו מקרים בהם החומרים לא פעלו, והותירו אסירים בחיים, לעתים כשהם מתענים בכברים.  במדינת אריזונה, למשל, נדרשו שעתיים כדי להביא למותו של מורשע ברצח באמצעות זריקה קטלנית שכללה קוקטייל של אופיואיד ו-Benzodiazepine. בשנת 2014.

ב-32 ממדינות ארה"ב עדיין קיים עונש מוות, אותו מבצעים ברוב המקרים על ידי הזרקת חומרים קטלניים. המדינות בארה"ב אינן נדרשות כיום לחשוף את מקורות רכש התרופות הללו עבור בתי הכלא. במקרים לא מעטים בתי מרקחת שבהם רוקחים בו במקום את הקוקטייל הם המשווקים, כשלא חלה עליהם חובה לעמוד בדרישות תקן איכות, וזאת בניגוד לחברות המייצרות תרופות.

בשנה שעברה רכשה "פייזר" את חברת Hospira, שהתנגדה שייעשה שימוש במוצריה לשם הוצאה להורג וגם ניסתה, ללא הצלחה, להיאבק נגד זליגת החומרים הללו, לרוב חומרי הרדמה, בדרכים עוקפות לבתי הכלא.

נושאים קשורים:  חדשות,  הוצאה להורג,  חברת "פייזר",  תעשיית התרופות,  אתיקה
תגובות